Skip to main content
Tarih 13 Eylül 2023
Yer Tekirdağ Adliyesi Konferans Salonu
Katılımcı İç & Dış Paydaşlar
Ek Bilgi için kurumsaliletisim@ozyegin.edu.tr

Hukuk Fakültesi - Aile ve Miras Hukuku Paneli

Özet Bilgi

Cumhuriyetimizin 100. yılı, Üniversitemizin 15. yılına özel olarak gerçekleştirilen panel TÜRK HUKUKU’NUN GEÇMİŞİ, BUGÜNÜ, GELECEĞİ ''Aile ve Miras Hukuku'' olarak isimlendirilmiştir. Panelin amacı, Türk aile ve miras hukukuna ilişkin sorunların devam ettiği güncel konularda tarihsel bir perspektifle tartışmayı yürütmek ve zenginleştirmektir. Üniversitemiz ve Tekirdağ Barosu ile ortak düzenlenen, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalında görev yapmakta olan öğretim üyelerinin panelist olduğu bu organizasyon, Tekirdağ Adliyesinde gerçekleştirilmiştir. Böylece, hakimler, savcılar ve avukatlar da dahil olmak üzere yerel hukuk uygulayıcılarıyla bir bilgi ve tecrübe aktarımının sağlanması amaçlanmıştır. Panelde aile hukuku genel başlığı altında boşanma hukukunun anlaşmalı boşanma, yoksulluk nafakası konularına değinilen panelde miras hukuku genel başlığı altında mirasın resmi defterinin tutulması, muris muvazaası ve miras payı devri gibi güncel sorunların ve tartışmaların yoğun olduğu konular seçilmiştir. İlgili hukuk dallarının toplumsal yönü önemli alanlarında seçilen konularla hukuk bilimi ve hukuk uygulaması arasındaki köprünün güçlendirilmesi amaçlanmıştır.

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Tekirdağ Barosu iş birliğiyle Türk Hukuku’nun Geçmişi, Bugünü, Geleceği ''Aile ve Miras Hukuku'' konulu panel, 13 Eylül 2023 Çarşamba günü 13.00-16.30 saatleri arasında Tekirdağ Adliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele hakim, avukat, stajyer avukat ve hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşan 130 kadar katılımcı katıldı. Panelin açılış konuşması Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Sendi Yakuppur ve Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Egemen Gürcün tarafından yapıldı. Ardından üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Ayşe Nilay Şenol tarafından “Anlaşmalı Boşanma Protokollerindeki Mali Düzenlemeler” ve Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Sevgi Usta tarafından “Eşitlik İlkesi Perspektifinden Yoksulluk Nafakası” konularında bildiriler sunuldu. Bildirilerin ardından katılımcılardan soruları alındı. Tekirdağ 1. Aile Mahkemesi Hâkimi Ayşe Öznur Yiğiter boşanma protokollerinin mahkeme kararlarına yansıması ve özellikle taşınmazlara ilişkin protokol hükümlerinin icrası konunda ve ayrıca yoksulluk nafakasına ilişkin konularda uygulamada karşılaştığı sorunlar ve deneyimleriyle katkı sağladı. Ardından üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Sendi Yakuppur tarafından “Mirasın Resmi Defterinin Tutulması ve Deftere Göre Kabul”, üniversitemiz misafir öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Tülay Aydın Ünver tarafından “Muris Muvazaası” ve Dr. Öğr. Üyesi Evrim Kerman tarafından “Miras Payının Devri Sözleşmesi” konularında bildiriler sonuldu. Katılımcıların soruları cevaplandıktan sonra Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Ayşe Nilay Şenol ve Av. Egemen Gürcün tarafından kapanış konuşmasına gerçekleştirildi.

Vizyon-Misyon

Vizyon: Tüm paydaşlar tarafından en tercih edilen, öğrenen odaklı, girişimci araştırma üniversitesi olmak.
Misyon: Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak topluma hizmet için çözüm odaklı ve katma değeri yüksek bilgi yaratmak, paylaşmak ve uygulamak.

İletişim Bilgileri

Kurumsal İlişkiler ve Bütünleşik İletişim