Tarih 3-4 Haziran 2023
Yer İstanbul Barosu Konferans Salonu

Hukuk Fakültesi - Cumhuriyetin 100. Yılında Tahkimde Güncel Gelişmeler

Kongre, cumhuriyetin 100. yılı olması nedeni ile büyük önem arz etmektedir. Bu amaçla tahkim hukukuna ilişkin güncel gelişmeler kongrede başlıklar halinde tartışılmıştır.

Kongre, hem tahkim hukukun güncel sorunlarını tartışmayı, hem de milletlerarası özel hukuk alanı bakımından akademisyenleri, uygulamacıları ve öğrencileri bilimsel bir etkinlikte buluşturmayı amaç edinmektedir. Özeti bilim komitesi tarafından kabul edilen ve Kongrede sunulan tebliğler (sorular ve tartışmalar dahil) tam metin olarak, 2023 yılının sonuna kadar çıkarılması planlanan Kongre Kitabında yer alacaktır. Kongrede milletlerarası ticari tahkim, milletlerarası ticaret hukuku kapsamına giren konulara ilişkin tebliğler sunulmuştur.