Tarih 17 Haziran 2023
Yer Nevşehir Adliyesi Konferans Salonu

Hukuk Fakültesi - Sorumluluk Hukuku Paneli

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla Özyeğin Üniversitesi ve Nevşehir Barosu işbirliği ile gerçekleştirilen "Sorumluluk Hukuku" konulu etkinlikte, Şirketler Hukuku alanında Anonim Şirketlerde Hukuki Sorumluluk, Sosyal Sorumluluk ve Şirket Borçlarından Sorumluluğa ilişkin, Bilişim Hukuku alanında ise Elektronik Ticaret ile Kişisel Verilerin Korunması konularında önemli sunumlara yer verilmiştir.

Nevşehir ve çevre illerden gelen katılımcıların katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özlem Yenerer ÇAKMUT ile Nevşehir Barosu Başkanı Av. Murat BOZ’un açılış konuşmaları ile başlayan Sempozyumun “Şirketler Hukuku ve Sürdürülebilirlik” konulu 1. Oturumu’nda, Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU “Anonim Şirketlerde Yöneticilerin Hukuki Sorumluluğu”, Dr. Öğr. Üyesi Işık ÖZER “Türk Hukuku’nda Anonim Şirketlerin Sosyal Sorumluluğu” ve Dr. Öğr. Üyesi Sami KOCABIYIK “Sermaye Şirketlerinde Ortakların ve Yöneticilerin Kamu Borçlarından Doğan Sorumluluğu” bildirileri sunmuştur. “Bilişim Hukuku” konulu 2. Oturum’da ise Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üy. Müge ÇETİN “Elektronik Ticarette Aracı Hizmet Sağlayıcılarının Sorumluluğu”, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Buket ÇATAKOĞLU AYDIN “Bankaların Müşterilerinin Kişisel Verilerinin Korunmasından Doğan Sorumluluğu” başlıklı bildirileri sunmuşlardır. Sunulan bildiriler ile Şirketler Hukuku ve Bilişim Hukuku alanlarında sorumluluk meselesi ile ilgili güncel sorunların tartışılması amaçlanmıştır. Nevşehir Barosu avukatları, komisyon üyeleri ve stajyer avukatlar ve çevre illerden gelen katılımcıların kıymetli soru ve paylaşımları sempozyumun amacına ulaşmasına katkı sağlamıştır.