Tarih Mayıs 2024

Hukuk Fakültesi - Türk Hukuku'nun Geçmişi, Bugünü, Geleceği Mobilite Çalıştayı: Araç Teknolojilerinde Yeşil ve Mavi Dönüşüm

Çalıştayımızın amacı bu konuda ülkemizde ilk ve en geniş kapsamlı mobilite çalıştayını düzenleyerek üniversitemizin vizyon ve misyonunda belirtilen iç ve dış paydaşlarla bağlantıların kurulmasına ve bu paydaşlar arasında gelecekte gerçekleştirilebilecek proje, çalışma ve benzer potansiyel iş birliklerinin kurulmasına yönelik bir adım atmayı amaçlamaktadır. Amaç, yeni gelişen araç teknolojileri konusunda bilgilendirme yapılarak, bu yeni teknolojinin farklı disiplinlerdeki etkilerini, risklerini ve faydalarını akademi endüstri iş birliği ile ele almaktır.

Çalıştay, disipliner arası bir bakış açısıyla, muhtemel risklerin belirlenmesi ve bu konuda çözüm önerilerinin neler olabileceğinin akademi, endüstri ve sektörden paydaşlarla bir araya gelerek fikir alışverişi yapılmasını hedeflemektedir.