Tarih 23 Aralık 2023
Ek Bilgi için kurumsaliletisim@ozyegin.edu.tr

Mühendislik Fakültesi - IEEE Türkiye Bilim Ödülleri Töreni

Özet Bilgi

IEEE Türkiye olarak 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek ödül töreninde, üstün akademik başarıları ve katkıları nedeniyle bir dizi ödül, sahiplerine takdim edilecektir. Bu anlamlı etkinlik, bu sene Özyeğin Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecektir.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer birçok alanda mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kâr amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonudur.

Aralık 2021 itibarıyla 160 ülkede 409.000'i aşkın üyesi (125.000'den fazlası öğrenci) ile IEEE; 39 teknik komitesi, tüm dünyaya yayılmış 10 alt bölgesi, 343 yerel bölgesi ve 3.565'ten fazla öğrenci koluyla çalışmalarını sürdürmektedir. Dünyada elektrik, elektronik mühendisliği, bilgisayar ve otomasyon teknolojilerindeki yayınların %30'una sahiptir. Yaklaşık 200 adet düzenli bilimsel yayını, 1.800'den fazla konferansı ve bu yayınlarda/organizasyonlarda yer alan makalelerin yayınlandığı IEEE Xplore kütüphanesinde de 5 milyondan fazla belge bulunmaktadır.

Türkiye'nin de içinde bulunduğu 8. Bölge'de (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) 5000'i öğrenci üye olmak üzere 26.000 üyesi vardır. IEEE'nin 8. bölgesinin bir parçası olan IEEE Türkiye Şubesi, Türkiye'deki IEEE topluluğunu güçlendirmek ve kariyerlerini güçlendirmek amacıyla 18 Ağustos 1989 yılında kurulmuştur. Türkiye Şubesi, öğrenci faaliyetleri açısından IEEE'nin en önde gelen coğrafi birimlerinden biridir. Türkiye genelinde 104 üniversitede IEEE Öğrenci Kolu bulunmaktadır. Özyeğin Üniversitesi'de bunlardan birisidir.

IEEE Türkiye Yöneticileri

2022-23 dönemi için Aralık 2021'de yapılan seçim sonucunda; Prof. Dr. Hasan Fatih Uğurdağ (OZU) başkan, Doç. Dr. Tunçer Baykaş başkan yardımcısı, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Edemen (OZU) sayman ve Simay Akar sekreter olarak seçilmiştir.

Vizyon-Misyon

Vizyon: Tüm paydaşlar tarafından en tercih edilen, öğrenen odaklı, girişimci araştırma üniversitesi olmak.
Misyon: Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak topluma hizmet için çözüm odaklı ve katma değeri yüksek bilgi yaratmak, paylaşmak ve uygulamak.

İletişim Bilgileri

Kurumsal İlişkiler ve Bütünleşik İletişim