Tarih 30 Kasım 2023
Etkinlik Türü Webinar

Öğrenci Gelişimi ve Deneyimi Bölümü Psikolojik Gelişim Birimi - "Sessiz Kanayan Yaralarımız: Savaşın Üzerimizdeki Psikolojik Etkisini Anlamak" Webinarı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. Yıldönümü ve Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluşunun 15. yıldönümü kapsamında Psikolojik Gelişim Birimi’nin hazırladığı bu webinarda savaşın üzerimizdeki psikolojik etkilerini anlamak, şiddetin yol açtığı psikolojik etkilere dair farkındalık kazanmak amaçlanmaktadır. Katılımcıların;

• Şiddet Nedir?
  • Şiddetin Türleri Nelerdir?
  • Şiddetin Türlerine Örnekler
  • Savaşın Yaygın Psikolojik Etkileri Nelerdir?
  • Savaşın ve Şiddetin Etkilerinin PsikoSomatik Yansımaları Nelerdir?
  • Savaşın ve Şiddetin Etkilerine Yönelik Neler Yapabiliriz?
  • Yoğun Duygu Durumları ve Kaygıyla Nasıl Başa Çıkabiliriz, Neler Yapabiliriz?
  • aşadığımız Durum Karşısında Desteğe İhtiyaç Duyduğumuzu Nasıl Anlarız, İhtiyacınız Olduğunda PGB ile nasıl İrtibata Geçebilirsiniz?

sorularına cevap alması hedeflenmektedir.