Tarih 21 Aralık 2023 - 12:40-14:30
Yer Özyeğin Üniversitesi - Reşat Aytaç Oditoryumu
Etkinlik Türü Söyleşi

Sosyal Bilimler Fakültesi - Müge İplikçi ile Ah be Melek Romanı Üzerine Söyleşi

Müge İplikçi, kaleme aldığı sekiz roman, sekiz öykü kitabı, altı çocuk edebiyatı metni ve dört anı-inceleme kitabıyla çağdaş Türkçe edebiyata bir külliyat kazandırmış oldukça üretken bir yazardır. İplikçi'nin son romanı olan Ah be Melek'i merkeze alan bu söyleşide, yazarın külliyatı okurlardan gelen sorular doğrultusunda mercek altına alınacak ve çağdaş Türkçe edebiyat içerisinde Müge İplikçi'nin konumu tartışılacaktır. Yazar ile okurları bir araya getirmeyi hedefleyen bu söyleşide, çağdaş dönemde yazar ve okur olmanın değişen anlamı; yazma/okuma deneyiminin imkanları ve imkansızlıkları; yazın dünyasındaki cinsiyetçi kodlarla mücadele stratejileri; piyasa koşulları ile yaratıcılık arasındaki gerilimli ilişki ve değişen dönüşen dünya karşısında edebiyatın pozisyonu masaya yatırılacaktır.