Tarih 15 Aralık 2023

Türk Hukukunun Geçmişi, Bugünü, Geleceği "Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Ve Genel Kurul Toplantıları, Elektronik Yönetim Kurulu ve Elektronik Genel Kurul İle Ticaret Sicili Uygulamaları" Sempozyumu

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Türk Hukukunun Geçmişi, Bugünü, Geleceği” etkinlikleri kapsamında Özyeğin Üniversitesi, Merkezi Kayıt Kuruluşu, Ticaret Bakanlığı tarafından 15.12.2023 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Merkez Kampüsünde “Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Toplantıları, Elektronik Yönetim Kurulu ve Elektronik Genel Kurul İle Ticaret Sicili Uygulamaları” konulu sempozyum gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik işbirlikçilerinden sermaye piyasalarının en önemli kuruluşlarından olan Merkezi Kayıt Kuruluşu, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ekrem Arıkan tarafından temsil edilmiş, MKK Hukuk Hizmetleri Direktörü Av. Özgür Bülbül “Uygulamalı Elektronik Genel Kurul Toplantıları” ve Hukuk Hizmetleri Servis Yöneticisi Av. Fatma Merve Sadık “Uygulamalı Elektronik Yönetim Kurulu Toplantıları” sunumları ile sempozyuma destek vermiştir.

Diğer etkinlik işbirlikçisi T.C. Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Can Balak tarafından temsil edilmiş, Dr. Ahmet Can Balak “Anonim Şirket Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Kararlarına İlişkin Tescil Sorunları“ konulu sunumu ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi Genel Müdürü Gökhan Mirahmetoğlu “ Anonim Şirketlerde Genel Kurulu Toplantıya Çağırabilecekler ve Çağrı İlanı“ konulu sunumu ile Ticaret Bakanlığı’nın görüşlerini paylaşmışlardır. Değerli akademisyenler Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu “Genel Kurul Kararlarının Hükümsüzlüğü Davalarında Tahkim ve Ticaret Siciline Yansımaları”, Prof. Dr. Ömer Korkut “Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Kararlarının Hükümsüzlüğü”, Doç. Dr. Esra Hamamcıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi (ÜAK Doç.) Işık Özer “Elektronik Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Toplantılarına İlişkin Hukuki Değerlendirmeler” konulu sunumları ile doktrindeki görüşleri dile getirerek sempozyuma katkı sunmuşlardır.

Sempozyuma Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Başkanı Abdullah Yaman, daire Yargıtay üyeleri ve tetkik hakimleri katılmış, Yargıtay Üyesi Döndü Deniz Bilir “Yargıtay Kararları Işığında Yönetim Kurulu Toplantıları” ve Yargıtay Üyesi Mehmet Tunç “Genel Kurul Toplantı Usulü ve Karar Alma Süreci” başlıklı sunumları yapmışlar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi görüşlerini kıymetli katılımcılarla paylaşmışlardır.