Tarih 3 Kasım 2023
Katılımcı İç & Dış Paydaşlar
Ek Bilgi için kurumsaliletisim@ozyegin.edu.tr

Yabancı Diller Yüksekokulu - ScOLa ELT Çalıştayı - Yükseköğretimde İngiliz Dili Öğretimi: Geçmişten Geleceğe Bir Yolculuk

Özet Bilgi

Türk Yükseköğretiminde İngiliz dili öğretiminin tarihsel gelişimi ışığında mevcut durumu tartışmaya açıldı ve değerlendirildi. Devlet ve vakıf üniversitelerinden akademisyenler ile çeşitli akreditasyon kurumlarının ve yayınevlerinin temsilcileri, kendi bakış açıları ve değerli görüşleriyle dil öğretimindeki sorunlara geleceğe dönük çözüm önerileri sundular.

• Çalıştayın açılış konuşmacısı Sn. Prof. Dr.Derin Atay oldu. Konuşmasında, Türkiye Yükseköğretim tarihçesi ve İngilizce dil eğitiminin süreçlerinin detaylarını paylaştı.
  • Alanında uzman dil eğitimi yöneticileri, dil program koordinatörleri, öğretmen eğitimi ve gelişimi uzmanları, öğretmenler ve dış paydaşların perspektifinden 8 kişilik 6 gruptan oluşan atölye çalışmaları yapıldı.
  • Gruplar, grup liderlerinin yönlendirmesiyle deneyimlerini paylaştılar ve dil öğretimindeki sorunlara alternatif çözümler önerdiler.
  • Çalıştayın son oturumunda, grup liderleri gruplarında tartışılan konuların kısa bir özetini tüm katılımcılarla paylaştılar.
  • Çalıştayın detaylı raporu Üniversitelerle paylaşılmak üzere kısa bir süre içerisinde tamamlanacaktır.

Vizyon-Misyon

Vizyon: Tüm paydaşlar tarafından en tercih edilen, öğrenen odaklı, girişimci araştırma üniversitesi olmak.
Misyon: Girişimci bir araştırma üniversitesi olarak topluma hizmet için çözüm odaklı ve katma değeri yüksek bilgi yaratmak, paylaşmak ve uygulamak.

İletişim Bilgileri

Kurumsal İlişkiler ve Bütünleşik İletişim